Hoppa till huvudinnehåll

DISC beteendestilsanalys

För att vara framgångsrik måste du kunna ditt yrke. Dessutom ska du kunna samarbeta, skapa goda relationer och vara en fena på att kommunicera med olika människor.

DISC-analysen är en s k beteendestilsanalys, som ger dig självinsikt i hur du kommunicerar och hur du uppfattas av andra. Den är också ett enkelt och bra verktyg för att förstå andra människor. Med mer självinsikt och större förståelse för andra blir dialogen bättre och det är lättare att nå fram med sitt budskap.

DISC-analysen passar både vid individuella insatser och i grupper. Är ni flera från samma företag, så kombinerar vi gärna analyserna med en föreläsning, utbildning eller workshop.

DISC är ett bra verktyg vid:

Säljutveckling – coachning och utbildning för säljare

DISC-analysen ger dig insikter i din säljstil och hur du kan förbättra dialogen med dina kunder genom att anpassa ditt sätt att kommunicera, dina argument och ditt tempo. På det sättet kan du övertyga bättre och sälja mer effektivt.

Ledarutveckling

DISC-analysen ger dig insikt i din kommunikations- och ledarstil och hur den kan uppfattas av andra. Du får bättre förståelse för hur du ska möta dina medarbetare för att bygga relationer och förtroende.

Kommunikationsträning

Jobbar du med kundservice, support eller något annat som ställer krav på att du är en duktig kommunikatör? DISC-analysen beskriver din kommunikationsstil och ger dig kunskap att anpassa kommunikationen till den du talar med.

Grupputveckling

I en arbetsgrupp, projektgrupp eller ledningsgrupp är ni beroende av varandra för att skapa resultat. Olikheter kan skapa onödiga spänningar, för att man inte förstår varandra. Med hjälp av DISC-analysen hittar vi egenskaper som är över- eller underrepresenterade i gruppen och deltagarna får insikt i varför de andra agerar som de gör.

Vill du göra en analys?

När du gör DISC får du både muntlig återkoppling och en skriftlig rapport. Jag använder Ensize beteendestilsanalyser, som har anpassade rapporter för allmän kommunikation, ledare och säljare. Ibland är det smart att kombinera DISC-analysen med en drivkraftsanalys.
Hör av dig så hittar vi rätt analys för dig!

Vill du veta mer?

Kontakta ingrid.alestig@novasell.se eller 031-760 23 80!