Ringtimmen = roliga timmen?

Veckans tips från NovasellFör tre veckor sedan handlade veckans tips om hur du gör när du bokar ett säljmöte. En av rubrikerna i inlägget löd: ”Ringtimmen = roliga timmen!”

Många tycker inte att det är så roligt att ringa och boka möten. Ibland för att det är svårt att få tag på personerna de vill boka möte med och ibland för att bokandet känns motigt av andra skäl.

Att folk inte är på plats kan vi inte göra så mycket åt, men den egna inställningen kan vi påverka genom att underlätta för oss själva:

  • Telefonsamtal gladSätt av tid för mötesbokning varje vecka. Ringtiden är en lika viktig post i din kalender som själva mötena.
  • Sitt bekvämt och ostört, så att du kan fokusera på ringandet. Kollegors frågor, mail och annat kan vänta.
  • Tänk att du ringer för att du vill, inte för att du måste. Du bestämmer själv över din inställning.
  • Sätt mål för ditt eget ringande och premiera dig själv när du når dem.
  • Planera gemensamma ringtider med dina kollegor varje vecka. Börja med gemensam pepp, ring var och en för sig under en timme eller två och avsluta med en fika där ni går igenom dagens resultat. Hjälp varandra med smarta tips och fira när ni har lyckats!

Hör du till dem som hellre hittar dina kunder på annat sätt än att ringa? Fundera då på om du får dina drömkunder på det andra sättet. Fördelen med ringandet är att det är du som styr. Du kontaktar själv dem du tror blir mest lönsamma, lagom stora och roliga att jobba med. Det ena behöver inte utesluta det andra.

Veckans tips är alltså: Gör ringtimmen till en rolig timme, som du ser fram emot!