Sommarläsning

Semestern är till för avkoppling och nöjen och ska inte användas till jobb! Samtidigt är det kanske fler än jag som upplever att de bästa idéerna oftast kommer när man egentligen är upptagen med något helt annat – eller upptagen med just ingenting alls.

Mitt bästa lästips för sommaren är därför att du ska läsa tidningar, skönlitteratur och facklitteratur om helt andra ämnen än vad du jobbar med. Titta utanför din egen vanliga värld och få impulser som sedan blir till nya idéer i din egen verksamhet.

Om du fortsätter att göra som du alltid har gjort blir resultatet som det alltid har varit. Och om du börjar göra som dina konkurrenter gör, så blir resultatet en kopia. Gör något alldeles nytt och eget i stället!

BöckerFast om du absolut vill läsa en bok om försäljning, ledarskap eller kundbemötande – välj en som du kanske inte skulle valt i vanliga fall! Botanisera på biblioteket, där finns mängder av böcker av alla de slag. Själv ska jag just ge mig i kast med en riktigt smaskig amerikansk krängsäljarbok, som beskriver säljtekniker långt ifrån vad jag gillar. Det ska bli kul!