Veckans tips – luncha med någon du inte känner!

Veckans tips från NovasellNär jag nyss hade startat mitt företag insåg jag att det professionella nätverket var nyckeln till inspiration, smarta idéer, bra leverantörer och affärer.  Lika snabbt insåg jag att mitt eget nätverk var lite för tunt. Sagt och gjort, jag besökte mingel, mässor, föreläsningar, frukostmöten…

Men – och här gör många ett misstag – det räckte inte. Få ger sin bästa idé eller en affär till någon de har träffat en gång på ett mingel. Det är nog därför så många säger att mingel inte ger något. Affärer bygger på förtroende, som i sin tur bygger på att vi lärt känna varandra. Alltså måste vi träffas efter minglet och fördjupa kontakten.

Själv satte jag ett mål i början, att jag skulle äta minst en lunch i veckan med någon jag inte kände. Lunch är kravlöst och avslappnat, till skillnad från när vi sitter mitt emot varandra i konferensrum. Och äta ska vi ändå, så det tar nästan ingen extra tid. Ibland blev det bara en trevlig lunch, ibland ledde det vidare och mitt nätverk växte.

Tänk bara på att det inte handlar om att sälja till den du träffar, utan om att hitta sätt att hjälpas åt. Fråga vad du kan göra för den du träffar, så kommer frågan tillbaka till dig som en bumerang!

Så veckans tips är:

Boka lunch med personer du inte känner, som du tror att du kan ha ett bra utbyte med!