Veckans tips nr 51 – men varför?

Veckans tips från NovasellSå lätt ett spontant infall blir en vana – om det funkar! Nu finns 50 stycken Veckans tips på bloggen och det här blir nummer 51.

Reaktionen från er läsare har nästan genomgående varit positiv. Tack alla ni som berättar hur ni inspireras av tipsen!

Lite extra roligt har det varit när jag vid ett par tillfällen har fått höra att ett specifikt tips har testats, fungerat och lett till resultat. Trots (eller kanske på grund av) att tipsen oftast är så enkla och självklara.

I Veckans tips bjuder jag på små smakprov inom områdena försäljning och kundbemötande, som lätt kan omsättas till praktisk handling.

Min tanke när jag började med Veckans tips var att visa mina kunder och läsare vad jag jobbar med, att sprida lite gratis kunskap, tips och råd. Samtidigt, och det sticker jag inte under stol med, så är det förstås en marknadsföringskanal. När jag sprider tipsen i sociala medier, så blir det fler som hör talas om min verksamhet. Det kommer fler besökare till hemsidan och i slutänden har det hjälpt mig till nya kunder.

Är det jobbigt? Tar det för mycket tid? Nej, jag har valt en nivå som passar mig. Jag skriver flera tips i taget, vilket innebär att jag lägger ett par timmar ungefär en gång i månaden på skrivandet. Sedan tidsinställer jag inläggen, så att de kommer ut varje vecka. Enkelt!

Hur använder du digital marknadsföring? Kommentera gärna, så får läsarna fler smarta tips!

Veckans tips är alltså:  Använd möjligheterna som de digitala marknadsföringskanalerna ger – på sätt som passar dig och dina kunder!