Hoppa till huvudinnehåll

Jag brukar boka hotell via en bokningssajt och det har alltid funkat bra. Men den här gången stämde inte bekräftelsen helt med vad jag hade bokat, så lite smått irriterad ringde jag kundservice. Efter lite strul för att komma fram till personlig service, svarade en trevlig person, som kunde berätta att felet i bekräftelsen berodde på en bugg i systemet. Han bad om ursäkt för det och skickade direkt en ny och korrekt bekräftelse.

Där brukar samtalen ta slut och jag hade varit en ganska nöjd kund. Men den här gången blev jag extra nöjd.

callcenter nöjdOrsaken var att han avslutningsvis ställde frågan ”Är du nöjd med det här samtalet?”. Det är ovanligt att någon vågar fråga! Tänk om kunden är missnöjd…

Jag berättade att jag var väldigt nöjd med samtalet, men att det var svårt att tråckla sig förbi alla telefonsvarare och nå personlig service. Han tog emot synpunkten med ett lika positivt sätt som innan, utan bortförklaringar och utan att skylla på någon annan.

Så här gjorde han för att göra mig, den missnöjda kunden, så där extra nöjd:

  1. Gav positivt bemötande, kunnigt svar och korrigerade felet snabbt.
  2. Bad om ursäkt.
  3. Frågade hur jag upplevde samtalet.
  4. Lyssnade på och tog emot mina synpunkter på ett ärligt och engagerat sätt.

Så enkelt är det att göra en missnöjd kund nöjd!

Vill ni göra era kunder ännu nöjdare? Boka en utbildning eller föreläsning!

Lämna ett svar