Hoppa till huvudinnehåll

Lite då och då dyker nya modebegrepp upp. Sällan är det något helt nytt, men det är ju oviktigt så länge begreppen medför något bra. De nya orden och begreppen kan ofta göra att något nästan bortglömt plötsligt lyfts fram i ljuset.

Ett modebegrepp just nu är content marketing, alltså innehållsmarknadsföring. Content marketing innebär att man med en genomtänkt strategi kommunicerar genom någon form av redaktionellt material för att öka kännedom, lojalitet och försäljning.

Materialet ska ha ett innehåll, som intresserar och engagerar läsarna. Innehållet är inte reklam, som syftar till en direkt handling, utan handlar mer om att påverka på lång sikt. Du bjuder dina läsare på något intressant, nyttigt och användbart, som samtidigt bidrar till att påverka bilden av ditt företag.

Att så många pratar om content marketing just nu, hänger förstås ihop med den ökade användningen av digitala kommunikationskanaler för marknadsföring. De är helt perfekta för att lägga ut intresseväckande innehåll av redaktionell karaktär. Den här bloggen är ett exempel på det. Du kanske hittade hit via nyhetsbrevet, LinkedIn, Twitter eller Facebook, de är andra exempel på kanaler som fylls av content marketing.

De här kanalerna är ju inte envägs (utom nyhetsbrevet), utan det finns möjligheter för läsarna att reagera direkt och skapa en direktkontakt med den som har lagt ut texten. När de dialogerna blir bra, ökar intresset ännu mer.

Den här texten är ett exempel i sig på content marketing. I stället för att skriva i reklamform om hur jag kan hjälpa dig och ditt företag med marknadsföring och försäljning, ger jag ett smakprov på min kunskap i form av ett blogginlägg.

På vilket sätt jobbar ni i ert företag med content marketing?
Berätta gärna i kommentarerna nedan!

En kommentar

  • Björn Larsen skriver:

    Jag håller helt med ”Du bjuder dina läsare på något intressant, nyttigt och användbart, som samtidigt bidrar till att påverka bilden av ditt företag.” . För mig handlar det ju om att få nya besökare till sidan och har jag då ingenting att ge dessa så kommer de ju inte tillbaka. Men det gäller ju att nå ut också. Facebook, linkedin, instagram och allt möjligt. Det är svårt att nå ut till såvida jag inte sätter script på de olika sidorna för att åstadkomma detta. det finns utmärkta script för wordpress som skickar ut ditt inlägg från bloggen på facebook och även linkedin. Jag har dock inte hittat ett duktigt script för ställen som instagram och twitter ännu. Har någon ett bra förslag mottages det tacksamt.

Lämna ett svar