Hoppa till huvudinnehåll

Prata så man förstår!

När du säger samma sak till två olika personer kan de uppfatta ditt budskap på två helt olika sätt. Säg det till tio och du får tio olika reaktioner. Det är detta som gör kommunikation så svårt, men också så spännande.

  • En kund vill ha en lugn och trygg säljare, en annan gillar fart och fläkt.
  • En kund gillar att få VIP-behandling, en annan blir generad av det.
  • En kund väljer på designen, en annan på den tekniska beskrivningen.

Precis samma sak gäller med dina kollegor och medarbetare. Olika personer vill ha olika bemötande för att kunna ta till sig ditt budskap, bli övertygade om något och gilla dig.

Kommunikation är kanske ditt viktigaste och mest använda verktyg i jobbet. Ändå upplever vi alla att det ibland är svårt att nå fram med ett budskap eller att gensvaret uteblir. En del kollegor och kunder är rent ut sagt urjobbiga!

Prata så man förstår! är en föreläsning, som på ett roligt och inspirerande sätt ger dig insikt i hur ditt eget beteende påverkar hur ditt budskap tas emot. Med DISC-analysens fyra färger som utgångspunkt får du insikt i kommunikationens mysterier. Du får förståelse och respekt för olikheter hos andra och du får kunskap om hur du kan anpassa din egen kommunikation.

Alla kommunicerar. Därför passar den här föreläsningen lika bra på konferenser med deltagare från olika yrkesgrupper, som för säljare. Jag anpassar innehållet för er. För säljare kommer den att handla om hur du känner igen olika kundtyper och hur du övertygar dem genom att anpassa din säljstil, dina argument och ditt sätt att kommunicera. För andra handlar den om möten med kollegor, kunder och medmänniskor.

Kombinera med analyser

Jag är certifierad i DISC beteendestilsanalys. Kombinera gärna föreläsningen med personliga analyser för deltagarna!
Läs mer om analyser här.

Ingrid Alestig

är en uppskattad talare som med glimten i ögat och smittande entusiasm ger åhörarna inspiration, kunskap och aha-upplevelser. Ingrids breda erfarenhet från försäljning, kundservice och ledarskap i olika branscher märks i föreläsningarna. Ni kommer att känna igen er!

Vill du boka en föreläsning? 

Kontakta Ingrid på ingrid.alestig@novasell.se , ring 0733-741165 eller gör en offertförfrågan!

Det kom en hälsning från VD efter en föreläsning hos ett tjänsteföretag:
Vill bara ge lite spontan återkoppling från igår – stående ovationer! Jag har fått en massa spontan positiv feedback från medarbetarna. Känns kul inför resten av hösten!