Hoppa till huvudinnehåll

Affärsrådgivning för företagare

Som företagare ställs du inför massor av utmaningar. Ibland behöver man vara en riktig allkonstnär. Kanske hör ditt företag till dem, som har fullt upp att göra och ändå inte får så bra tillväxt eller lönsamhet som du önskar. Eller hör du till dem som ser att det finns en stor potential på marknaden, men ändå har ni för lite att göra?

Vem behöver affärsrådgivning?

De flesta företagare behöver det, åtminstone i perioder. Extra viktigt brukar det vara

  • i uppstarten av företaget
  • när företaget inte når tillräcklig omsättning eller lönsamhet
  • när ni vill växa.

Förmodligen har ditt företag en potential, som du inte riktigt ser själv. Alla blir vi hemmablinda.

Hur går det till?

Verksamhetens mål är utgångspunkten. Vid vårt första möte går vi igenom era mål, utmaningar, möjligheter, vad ni har gjort hittills och var ni står nu. Om ni har en affärsplan utgår vi från den.

Vad vi sedan jobbar med beror på era behov. Ibland behöver hela affärsplanen ses över och ibland handlar det mer om att hitta rätt aktiviteter för att nå ett bättre resultat. För ökad lönsamhet och tillväxt räcker det kanske inte att bara göra mer av det ni redan gör, ni kan behöva prova nytt. Att bearbeta rätt målgrupper med rätt erbjudanden, men också att utforma processer och organisation som stödjer tillväxten. Jag kommer att ifrågasätta och vara lite besvärlig, men alltid på ett vänligt sätt.

Jag lovar, även om vi pratar planer och strategi, så är det inget akademiskt flum. Vi ska hitta det som är viktigt för er och som leder till verklig förändring. Praktiskt och hands-on.

Hur lång tid tar det?

Vi kan ses vid några få tillfällen eller kontinuerligt under ett eller flera år. Det beror helt på var ni står nu och vad ni vill uppnå.

Spelar branschen någon roll?

Jag får ofta frågan om jag har jobbat med något annat företag i samma bransch som kundens. Ibland har jag det, ibland inte. Men det spelar faktiskt ingen roll. Du kan ju branschen. Jag kan det andra, hur man startar och driver företag. Tillsammans hittar vi lösningarna.

Varför ska ni välja mig som rådgivare?

Helt ärligt, det vet bara du. Jag har många erfarenheter, som kan vara till nytta hos er: civilekonom, försäljningschef, egen företagare, konsult i mängder av olika företag och branscher, styrelseledamot, lett starta eget-kurser, rådgivare i tillväxtprogram osv. Min kunskap och erfarenhet spelar förstår roll, men det viktigaste är din känsla. Att du får förtroende för mig och att vi har en bra dialog. Därför ska vi träffas innan du bestämmer dig.

Boka en första kostnadsfri träff!

Klicka här för att boka ett kostnadsfritt onlinemöte , mejla ingrid.alestig@novasell.se eller ring 0733-741165! Jag ser fram emot vårt möte!

Det är så bra när du kommer, för då tar vi oss tid att sätta oss tillsammans och gå igenom vad vi har gjort och vad vi ska göra framöver.
(En delägare i ett tillväxtföretag, som jag träffade en gång i månaden)
Du har fått oss att våga tänka större. Nu tror vi på att vi kan växa och klara av större kunder och uppdrag.
(Vd i ett IT-bolag som var 6 anställda när vi träffades första gången. Nu är de betydligt fler.)