Söker ni styrelseledamot?

Ägarledda företag har ofta behov av externa resurser, som hjälper till att hålla långsiktigt fokus, vara bollplank och kanske blåslampa i vissa frågor. Som ägare har du flera roller – VD, nyckelmedarbetare, styrelseordförande och allmän fixare. Då är det lätt hänt att det långsiktiga skjuts upp medan ”brandsläckning” pågår.

Som ledamot

i er styrelse kan jag hjälpa till med att hålla siktet på de långsiktiga frågorna. Att se på verksamheten ur ett ”helikopterperpektiv” och med ögon utifrån. Målstyrning, ledarskap, att få personalen att trivas och prestera, försäljning och marknadsfrågor är mina hjärtefrågor. Och förstås att det finns en sund ekonomi i företaget, som möjliggör tillväxt.

Jag är inget styrelseproffs med mängder av åtaganden. De företag jag jobbar med ska få fullt engagemang, därför får de inte vara många. Det är också viktigt för mig att jag tror på verksamheten och trivs med dem som jobbar i den – och de med mig.

Mitt engagemang

i en styrelse kan  vara som formell ledamot i styrelsen, men jag kan också ingå i en styrelseliknande konstellation (strategisk grupp, skuggstyrelse eller advisory board). Jag kan också stötta er i uppstarten av styrelsearbete.

1994 tog jag för första gången plats i en styrelse, i ett ägarlett industriellt bageri. Därefter har jag jobbat med två intresseföreningar, ett företag i säkerhetsbranschen och för närvarande är jag styrelseledamot i ett företag inom VVS.

Branschen är alltså inte det viktiga, den kunskapen har ni. Det viktiga är viljan att utveckla och driva företaget på ett sunt sätt.


 

Jag är medlem i StyrelseAkademien och har gått  certifieringsutbildningen för styrelseledamöter, Rätt fokus i styrelsearbetet SME och fördjupningsutbildningen Ökat fokus ordföranderollen SME.
Sedan 2021 har jag också uppdrag för StyrelseAkademien som verksamhetsutvecklare.


Kan vi utveckla ert företag tillsammans?

Kontakta mig på ingrid.alestig@novasell.se eller 031-760 23 80!