Hoppa till huvudinnehåll

Styrelsearbete

 

Ägarledda företag har ofta behov av externa resurser, som hjälper till att hålla långsiktigt fokus, vara bollplank och kanske blåslampa i vissa frågor. Som ägare har du flera roller – VD, nyckelmedarbetare, styrelseordförande och allmän fixare. Då är det lätt hänt att det långsiktiga skjuts upp medan ”brandsläckning” pågår.

Som ledamot

i er styrelse kan jag hjälpa till med att hålla siktet på de långsiktiga frågorna. Att se på verksamheten ur ett ”helikopterperpektiv” och med ögon utifrån. Målstyrning, ledarskap, att få personalen att trivas och prestera, försäljning och marknadsfrågor är mina hjärtefrågor. Och förstås att det finns en sund ekonomi i företaget, som möjliggör tillväxt.

Jag är inget styrelseproffs med mängder av åtaganden. De företag jag jobbar med ska få fullt engagemang, därför får de inte vara många. Det är också viktigt för mig att jag tror på verksamheten och trivs med dem som jobbar i den – och de med mig.

Mitt engagemang

kan vara som formell ledamot i styrelsen. Jag kan också ingå i en styrelseliknande konstellation (strategisk grupp, skuggstyrelse eller advisory board) eller stötta er i uppstarten av styrelsearbete.

1994 tog jag för första gången plats i en styrelse, i ett ägarlett industriellt bageri. Därefter har jag haft flera uppdrag och för närvarande är jag styrelseledamot i ett företag inom VVS.

Branschen är inte det viktiga, den kunskapen har ni. Det viktiga är viljan att utveckla och driva företaget på ett sunt sätt.


Jag är medlem i StyrelseAkademien och har gått certifieringsutbildningen för styrelseledamöter Rätt fokus i styrelsearbetet SME. Jag har också gått fördjupningsutbildningarna Ökat fokus ordföranderollen SME, Ökat fokus ekonomi och Styrelsens protokoll.
Sedan 2021 har jag uppdrag för StyrelseAkademien som verksamhetsutvecklare.


Kan vi utveckla ert företag tillsammans?

Kontakta mig på ingrid.alestig@novasell.se eller 0733-74 11 65!