Hoppa till huvudinnehåll

Säljcoachning

 

Syftet med säljcoachning är att hjälpa dig att nå säljmålen. Om du har höga eller låga mål eller om du har mycket eller lite säljerfarenhet spelar ingen roll. Det viktiga är att du vill utveckla din försäljning.

Hur går det till?

Det är lika bra att erkänna direkt. Jag kommer inte bara att coacha (fråga och vänta på dina svar), utan jag kommer att ge råd också. Du kan din verksamhet och jag bidrar med mina erfarenheter och ett alldeles äkta engagemang. Ibland är jag lite besvärlig, men alltid på ett vänligt sätt. Jag tror nämligen att man måste våga ändra på saker för att nå resultat.

Dina mål är utgångspunkten. Vid vårt första möte går vi igenom vilka mål du har, vad du har gjort hittills och var du står nu i förhållande till dem och vi lägger upp en plan. Tillsammans ska vi hitta vägen till dina mål. Din situation är inte identisk med alla andras, så vi gör ett individuellt upplägg med de delar som är viktiga för dig. Vi går också igenom vilka önskemål vi har på varandra och vilka krav vi kan ställa.

Varje möte kommer att inledas med att vi följer upp vad som har hänt och gjorts sedan sist, som påverkar din situation. Vi jobbar vidare med aktuella frågor och driver processen mot målen vidare. Ofta använder vi dina pågående säljprocesser som konkreta exempel. Varje möte avslutas med att vi sammanfattar nästa steg.

Hur lång tid tar det?

Vi kan ses några få gånger under en kort period, eller en gång i månaden under ett eller flera år. Det beror helt på var du står nu och vad du vill uppnå. Många väljer ett paket med fem eller tio träffar. Då har du också möjlighet att kontakta mig mellan mötena.

Varför säljcoachning?

Det går alltid att bli bättre. Att sälja mer, göra lönsammare affärer, få nöjdare kunder och fler återköp. Som med allt annat krävs träning. Din säljcoach blir som en PT i försäljning. Någon som ger tips och råd, stöttar, peppar och agerar bollplank.

På våra möten är du i fokus. Tillsammans hittar vi metoder och arbetssätt som fungerar för dig, för att du ska nå dina mål. Även om du har en bra chef, kan det vara nyttigt att få impulser från någon med erfarenheter från andra områden. Ibland är det också skönt att diskutera med någon, som inte är involverad i allt annat på arbetsplatsen, utan som bara ser till dig, din försäljning och dina mål. Du får du egen tid för reflektion och du får inspiration till utveckling.

Varför ska just jag vara din säljcoach?

Helt ärligt, det vet bara du. Jag har kunskaper och erfarenheter från många olika branscher, både B2B och B2C, offentligt och privat som säljare, KAM och säljchef som jag kan bidra med. Men det viktigaste är att du känner att det är rätt. Att du får förtroende för mig och att vi har en bra dialog.

Boka en första kostnadsfri träff!

Klicka här för att boka ett kostnadsfritt onlinemöte, mejla ingrid.alestig@novasell.se eller ring 0733-741165! Jag ser fram emot vårt möte!