Hoppa till huvudinnehåll

I det förra inlägget berättade jag om webbinariet Effektivare försäljning – i osäkra tider och om att jag skulle ge deltagarna åtta säljtips. Självklart får du som läser bloggen eller följer mig i sociala medier dem också! Tips nummer två kommer här.

Säljtips 2: Paketera tydliga erbjudanden

Att sälja aktivt är minst lika viktigt nu som i vanliga fall. Men kanske kan du inte sälja ditt vanliga utbud på ditt vanliga sätt. Kanske behöver ni paketera era erbjudanden annorlunda? Då har du nytta av Kotlers 5 P:

  • Produkten eller tjänsten – behöver den vara annorlunda
  • Platsen – var och hur ska kunderna köpa och få leverans.
  • Priset och sättet ni tar betalt, affärsmodellen, behöver ni anpassa det?
  • Promotion – hur marknadsför och säljer ni? Mässor, uppsökande försäljning och event är exempel på mer eller mindre omöjliga metoder, som behöver ersättas.
  • Personalen. Vilken service behövs? Behöver ni vara mer tillgängliga, kanske i andra kanaler än vanligt? Behöver ni agera annorlunda?

Nu tror jag att du har fått idéer om vilka förändringar du behöver göra. Och du, var inte rädd för att göra tillfälliga ändringar. Alla vet att situationen inte är som vanligt. Finrestauranger säljer take-away, butiker säljer på gatan mot swishbetalning och många tillverkande företag har börjat göra olika typer av skyddsutrustning. De kommer troligen inte att fortsätta med det när krisen är över, men kunderna uppskattar att de gör det nu.

Är du nyfiken på det förra säljtipset? Du hittar det i bloggen.