Hoppa till huvudinnehåll

”Med ett aktivt och jämställt styrelsearbete ökar du förutsättningen för högre lönsamhet och innovationskraft i ditt företag. Genom Styrelselistan arbetar vi för fler jämställda styrelser i Västsverige.” Så skriver Västsvenska Handelskammaren på sin hemsida.

Ca 150 kvinnliga styrelseledamöter är med på Styrelselistan och jag har nu äran att vara en av dem. Vi som är med har alla gedigen kunskap och erfarenhet från styrelsearbete och bolagsstyrning, som vi vill vi bidra med till fler bolag.

Forskning visar på ett samband mellan jämställda styrelser och ökad lönsamhet. Ändå består västsvenska styrelser idag av endast 19 procent kvinnor. Styrelselistan är ett sätt att visa att kompetensen finns. Den är också ett sätt att göra det lätt för valberedningar att hitta kompetenta kvinnliga styrelseledamöter och styrelseordförande.
Här hittar du hela listan.

Kan jag bidra hos er?

Jag bidrar gärna till bolags utveckling och styrelsearbete som ledamot eller ordförande. Men jag kan också ingå i en styrelseliknande konstellation (strategisk grupp, skuggstyrelse eller advisory board) eller stötta er med rådgivning i uppstarten av ert styrelsearbete. Sedan 2021 har jag uppdrag för Styrelseakademien. Genom det engagemanget får jag tillgång till mycket kunskap och ett brett nätverk. Jag är certifierad styrelseledamot och har gått flera utbildningar inom området. Som styrelseledamot och konsult jobbar jag med ägarledda och ägarstyrda bolag i olika branscher.
Läs mer här om vad jag kan bidra med