Hoppa till huvudinnehåll

Är det lockande att börja varva ner inför sommar och semester? Visst är du väl värd att börja rensa högarna på skrivbordet, prata lite mer med kollegorna och ta det lite lugnt? Fast risken är att du blir omsprungen.

Samtidigt som du varvar ner har dina kunder fullt sjå att få ordning på det sista inför sin semester och samtidigt planera för en bra uppstart efter sommaren. Snacka om säljläge! Se till att det är du som fångar det läget och inte någon av dina konkurrenter.

Kontakta dina kunder, kanske bara för att önska en fin sommar. Ditt samtal kan göra att de tar tag i något som de annars hade skjutit upp till efter sommaren. Något som blir en affär för dig. Eller så bokar ni ett möte i augusti och ger varandra en bra uppstart efter semestern. Om inget av det händer, så har du ändå visat att du bryr dig.

Visst har du också sett ledande idrottare som har tagit ut segern och slagit av på takten lite för tidigt så att konkurrenterna har smitit förbi? Det är inte kul. Så ett gott råd så här i midsommarveckan är – sälj aktivt ända fram till din semester. Stanna inte före mållinjen!