Hoppa till huvudinnehåll

Snart är det dags för Göteborgsminglet igen – 15 årsjubileum!

Ses vi på Göteborgsminglet den 7 februari? Det kommer att bli roligt och trevligt, men framför allt räknar jag med att det blir givande. Göteborgsminglet är ett fantastiskt tillfälle att både träffa gamla kontakter och knyta nya.

Är du tveksam? Min erfarenhet är att minglande och nätverkande är roligt och ger resultat om du:

Vågar ta kontakt – och låter andra ta kontakt med dig

Ett affärsmingel är till för att knyta kontakter. Så gå fram och prata med människor du inte känner och visa att du är öppen för att andra kommer fram till dig. Ha ett öppet kroppsspråk och titta på andra, så vågar de sig fram. Prata inte för länge med samma person, du vill ju få kontakt med fler. Och när du vill prata mer med någon, byt kontaktuppgifter, connecta på LinkedIn eller boka ett möte.

Är intresserad och lite nyfiken

Om du visar att du är  genuint intresserad av den du möter ger du ett gott intryck. Var lite nyfiken och ställ frågor, så får du snart chansen att berätta om dig själv också. Och kom ihåg, du är inte på mingel för att sälja, utan för att knyta kontakter. De kontakterna kan leda till affärer längre fram. Om du har riktig tur möter du en blivande kund i minglet, men vanligare är att du möter någon som ger dig ett tips eller en bra kontakt, som leder dig vidare mot affär.

Följer upp dina kontakter

Vi rekommenderar dem vi har förtroende för. Och för att vi ska få förtroende behöver vi lära känna varandra. Så följ upp alla intressanta kontakter och bestäm när ni ska ses nästa gång.

Själv har jag redan anmält mig till Göteborgsminglet. Här hittar du länk till mer information och anmälan. Hoppas vi ses där!

Vill du och dina kollegor bli bättre på affärsnätverkande? Boka föreläsningen Nätverka dig till affärer!