Hoppa till huvudinnehåll

Nu är det dags för det femte säljtipset i osäkra tider. Den här gången handlar det om att hålla lusten och motivationen uppe.

Säljtips 5: Sätt nya motiverande säljmål – och följ upp dem!

Har ni ett omsättningsmål för året som ni styr mot? En säljbudget, som plötsligt känns alldeles för hög och helt ouppnåelig? När ribban ligger för högt är det lätt att tappa sugen. Då är det dags – sätt nya motiverande säljmål.

Lägg ribban på en höjd som är utmanande, men möjlig att klara. Inte för lågt, inte för högt.  Eftersom tiderna är så osäkra, sätt målen för den närmaste tiden. Kanske per dag eller vecka. Målen kan justeras ofta, det viktiga är de håller igång aktiviteten, ger lust och motivation.

Sätt mål på det som är viktigast just nu. Det kan vara antalet kundkontakter, antal sålda enheter, antal kunder ni har sålt till, marginal per såld enhet eller något annat som ni vet är avgörande för att lyckas i er verksamhet just nu. Enkla, mätbara mål, som ni kan följa upp ofta.

Med andra ord, sätt nya motiverande säljmål, mät ofta, prata om resultatet och fira när ni lyckas!

Är du nyfiken på de tidigare säljtipsen? Du hittar dem i bloggen.

De åtta säljtipsen finns också lite mer utförligt beskrivna i det halvtimmeslånga webbinariet Effektivareförsäljning i osäkra tider, som jag höll på uppdrag av Business Region Göteborg nyligen.