Hoppa till huvudinnehåll

”Tack vare dig hade jag ett jättebra kundmöte i veckan!”

Den responsen gav en egen företagare här om dagen. Självklart var det inte min förtjänst, utan hans egen. Han hade nämligen varit så klok att han vågade prova en helt ny struktur i sitt säljmöte.

Tidigare har han alltid, efter att de hälsat och satt sig ner, beskrivit produktens egenskaper och fördelar med stöd av en rejäl presentation i datorn. Den här gången vände han på det. Nu inledde han i stället med att fråga kunden vad orsaken var till att han fick komma. Kunden började berätta och han ledde samtalet vidare med hjälp av frågor, så att deras problem med nuvarande lösning kom fram.

”Det var så fascinerande, kunden berättade vad de saknade nu och jag kunde bara flika in att det är just det som den här produkten gör. Jag visade två bilder under hela mötet och de fanns i min telefon. Vi fick ett jättebra samtal och kunden var engagerad hela tiden.”